<h2>Φρέσκα λαχανικά</h2><p>με υψηλή διατροφική αξία & ποιοτικά χαρακτηριστικά βάσει εθνικών και διεθνών προτύπων...</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.laxanokipos.4ty.gr/more2.php?l=el' >Περισσότερα...</a></div> <h2>Φρέσκα λαχανικά</h2><p>με υψηλή διατροφική αξία & ποιοτικά χαρακτηριστικά βάσει εθνικών και διεθνών προτύπων...</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.laxanokipos.4ty.gr/more2.php?l=el' >Περισσότερα...</a></div> <h2>Φρέσκα λαχανικά</h2><p>με υψηλή διατροφική αξία & ποιοτικά χαρακτηριστικά βάσει εθνικών και διεθνών προτύπων...</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.laxanokipos.4ty.gr/more2.php?l=el' >Περισσότερα...</a></div> <h2>Φρέσκα λαχανικά</h2><p>με υψηλή διατροφική αξία & ποιοτικά χαρακτηριστικά βάσει εθνικών και διεθνών προτύπων...</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.laxanokipos.4ty.gr/more2.php?l=el' >Περισσότερα...</a></div> <h2>Φρέσκα λαχανικά</h2><p>με υψηλή διατροφική αξία & ποιοτικά χαρακτηριστικά βάσει εθνικών και διεθνών προτύπων...</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.laxanokipos.4ty.gr/more2.php?l=el' >Περισσότερα...</a></div> <h2>Φρέσκα λαχανικά</h2><p>με υψηλή διατροφική αξία & ποιοτικά χαρακτηριστικά βάσει εθνικών και διεθνών προτύπων...</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.laxanokipos.4ty.gr/more2.php?l=el' >Περισσότερα...</a></div>
Previous Next
Σοκολατένιο κέικ με παντζάρια και γιαούρτι
Σοκολατένιο κέικ με παντζάρια και γιαούρτι
Υλικά
150 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ. ζάχαρη
2 αβγά μεσαία
200 γρ. γιαούρτι
250 γρ. φαρίνα που φουσκώνει μόνη της
75 γρ. κακάο
1 1/2 κ.γλ. σόδα φαγητού
1 1/2 κ.γλ. μπέικιν
1 κάψουλα βανιλίνης
1 πρέζα αλάτι
200 ml καφέ στιγμιαίο σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. παντζάρια, βρασμένα και πολτοποιημένα
 
Για το γλάσο
100 ml κρέμα γάλακτος
4 κ.σ. νερό
4 κ.σ. ζάχαρη
1 1/2 κ.σ. κακάο
100 γρ. κουβερτούρα
 
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Κοσκινίζουμε τη φαρίνα με το κακάο και προσθέτουμε και το μπέικιν.

Στο μπολ του μίξερ, βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αλάτι, τη σόδα και τα χτυπάμε έως ότου έχουμε ένα μείγμα αφράτο.

Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά.

Μόλις το μείγμα μας ομογενοποιηθεί, χαμηλώνουμε τη ταχύτητα και προσθέτουμε το γιαούρτι και τα πολτοποιημένα παντζάρια.

Ανακατεύοντας με μια μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης) προσθέτουμε εναλλάξ το μείγμα του κακάο με το αλεύρι και τον καφέ.

Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά, αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα (προσωπικά, προτιμώ να καλύπτω τη φόρμα με αντικολλητικό χαρτί).

Ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά.

Δοκιμάζουμε με τη λάμα ενός μαχαιριού, που το βυθίζουμε στο κέντρο του κέικ. Εάν, όταν βγάλουμε το μαχαίρι, η λάμα είναι καθαρή τότε το κέικ είναι έτοιμο.

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά προτού το καλύψουμε με γλάσο.
 
 
Για το γλάσο
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε όλα τα υλικά και την αφήνουμε σε πολύ σιγανή φωτιά έως ότου λιώσει η κουβερτούρα.

Ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Αφήνουμε το γλάσο για 15 λεπτά να κρυώσει και να πήξει λίγο και μετά το περιχύνουμε προσεκτικά στο κέικ μας.