Πουρές Σπανάκι
Υλικά
1 1/2 κιλό σπανάκι
1/4 της κούπας γάλα
1/2 πακέτο φρέσκο βούτυρο
Αλάτι
Ασπρο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το σπανάκι και το βράζουμε σε αλατισμένο νερό.
Μόλις γίνει το στραγγίζουμε και το αφήνουμε στο τρυπητό για μια ώρα περίπου.
Παίρνουμε με το χέρι μας λίγο-λίγο σπανάκι, το σφίγγουμε καλά ώστε να φύγουν όλα τα νερά και το ψιλοκόβουμε.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε σιγανή φωτιά, προσθέτουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε πολύ καλά με ξύλινη κουτάλα, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τέλος το γάλα καυτό συνεχίζοντας το ανακάτεμα.